Thursday, September 30, 2010

SOUL FUSION 4( MENGHAYATI KANAK2 KURANG UPAYA)

ASSALAMUALAIKUM...
pembuka bicara...

dh lama rasanya aku tak mencoretkan sesuatu kat blog aku ni.
biasalah kekangan masa, PSM nyer lagi, projek itu, projek ini, masalah komputer ni lagi, keadaan internet yang tak menentu etc...
biasa lah, sume akan merasa bila menjadi ahli2 dikalangan final year....

Kali ini aku nak berkongsi sesuatu yang bagi aku dapat menyedarkan manusia yang kadang2 bagi aku lupa akan dirinya, mudah cepat putus asa dan lain2 lagi perkara yang negatif..

bertarikh pada 25 dan 26 Sept 2010 bertempat di SKPK Princess Elizabeth yang merupakan sekolah untuk kanak-kanak dan remaja yang kurang bernasib baik. kebanyakan mereka mempunyai masalah penglihatan. ada diantara meraka yang mempunyai masalah penglihatan sehingga tidak dapat melihat langsung. tapi di antara mereka tidak pernah rasa menyesal dilahirkan. malah mereka berjaya menyesuaikan diri dan mempunyai cita2 yang tinggi dan sikap tidak pernah putus asa. YA ALLAH sggh tabah mereka ni meneruskan mereka walaupun penuh dengan kekurangan. Malah ada diantara mereka yang diabaikan keluarga mereka sendiri. tetapi mereka tetap tabah untuk meneruskan hidup dan cuba untuk mengecapi kejayaan yang mereka idam-idamkan. tidak seperti sesetengah kita yang sempurna tubuh badan tetapi mudah berputus asa walaupun hanya dengan cabaran yang tidak seberapa.

Program Soul Fusion 4 dibawah kelolaan Kelab Lambaian Masyarakat ini telah banyak memberi impak positif kepada para peserta yang menyertai. mereka  dapat menyelami perasaan adik2 tersebut disamping memberi kata2 semangat kepada adik2 di sekolah tersebut. tahniah diucapkan kepada saudari Rozaliza Razak sebagai pengarah program beserta semua Majlis Tertinggi beliau atas usaha mereka yang berterusan untuk menjayakan program ini.
turut disertakan adalah antara gambar2 program Soul Fusion 4....
>
follow rule of third x???


ni pon follow rule of third x???ni pon???

ni????
alamak takutnye pakai ayat skema..
hehehehehehe....

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...