Monday, June 20, 2011

SIAPA SUKA TENGOK SESAME STREET?

~~~ASSALAMUALAIKUM~~~

SIAPA SUKA TENGOK SESAME STREET DULU ANGKAT TANGAN.
KALAU ADA YANG SUKA MESTI KAMU SEMUA KENAL DENGAN 'BIG BIRD'.

hendak tahu siapa dalam big bird itu.
ini lah dia.

Nama beliau Caroll Spinney (77).

Beliau sudah mengenakan kostum Big Bird sejak musim pertama Sesame Street pada tahun 1969. 

hendak tengok cara pemakaian kostum ni.


macam itulah cara pemakaiannya.

En. Carrol kena memakai kasut tinggi setinggi 5 inci dan memakai seluar khas kaki burung.
kostum ini seberat 11Kg. untuk menggunakannya tangan kanan carol ditegakkan ke atas manakala tangan kirinya          digunakan untuk menggerakkan tangan Big Bird tersebut.
susahkan?

beliau juga merupakan 'muppeter' untuk watak 'Oscar the Grouch'.


itulah dia sejarah cerita yang paling digemari aku masa zaman aku kanak-kanak.
siapa yang suka tengok 'Sesame Street' sila angkat tangan.


"Gunakanlah Bahasa Melayu Kita Dengan Sebaiknya"

semua cerita dikreditkan kepada blogserius. 



21 comments:

arzme said...

owh.baru tau.ingatkan pale orang putih tu kat dalam pale burung kuning tu.hahaha

shafiqabdshukor said...

kepala 'big bird' tu tinggi... mane la sampai kepala orang..

syamem said...

haha..
nice info..
dulu aku takut tengok big bird tu..
x tau nape..

shafiqabdshukor said...

sebab beliau terlampau besar kot..

Ecah Ecot said...

suke tgok....tp dulu x paham pon cite ni sal ape..ahahaha

shafiqabdshukor said...

dulu2...
sekarang dh phm kan..
ajar kanak2 ab 123 et....

Syazwan said...

nice info!

shafiqabdshukor said...

tenks,,

dyla ^_^ said...

btul ke dlm big bird tu atuk tu?
impressive...

shafiqabdshukor said...

btol.. tp atok ti mase die muda la...

syaimz said...

awww...macam itik kuning.haha

NadiRah said...

hehhe..bukan itik yer..kih3

shafiqabdshukor said...

ad la ckit2.. hehehehehe

MR. MIND said...

bapak letih camtu!

shafiqabdshukor said...

hhahahaha..
tu la hargai la die..

z a z a said...

sye plg x suke itik kuning tu. ishhh! tuhan sje yg tahu. hihi

アヌム ちゃん said...

kecik2 dulu je tgk..tp tak berapa minat..huhu

shafiqabdshukor said...

zaza : awat itik kuning tu menakutkan ye.. hehehehe
アヌム ちゃん : saye suke.. hehehehe.. blaja abc... 123..

budak ice said...

wow kngn zmn kecik2 dulu..haha..slalu gk tgk ;)

shafiqabdshukor said...

hehehehehe.....
ak pong...

Mejuez said...

di sebalik tabir.. uihh penat jugak nk duk dalam benda kuning tuh,.. ahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...