Saturday, July 9, 2011

CROSSHATCHED DIAMOND OPTICAL ILLUSIONS a.k.a CRAZY DIAMONDS

ASSALAMUALAIKUM~~~~

CROSSHATCHED DIAMOND OPTICAL ILLUSIONS atau nama lainnya CRAZY DIAMONDS ialah salah satu ilusi optik yang membuatkan orang yang melihat setiap bentuk 'diamond' yang ada sama saja warnanya atas sebab-sebab tertentu. 

video

kagum?
Hendak tahu apa sebabnya.






Bagaimana? sudah faham.
Sebenarnya masa tengah baca manga terbaru Detective Conan, tertariklah dengan ilusi optik yang disebutkan Inspektor Yamato dan Detektif Koumei.
Aku pun terus cari di Google.
Menarik untuk di kongsi dengan anda semua.

Siapa kata baca manga tidak ada faedahnya.

 



12 comments:

~RizaL~ said...

peehh..! betol la.. mcm ni la bagus.. memlakukan sesuatu dan mengaplikasi kan nya.. hhehe

shafiqabdshukor said...

hahahaha.. btol tu...

saiazuan said...

dah lama stop bca konan

atwr #4 dah baca komik ni??
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

shafiqabdshukor said...

hehehe...
best.. sambung la baca..
bace online je...
best tu baca komik ko...
hehehehe

budak ice said...

conan besst! byk jgk bnda2 yg boleh bljr dr komik tu

shafiqabdshukor said...

btl2...
kalo tgk movie die no 8 kot..
siap ajar bawak kapal terbang lg..
hehehehehe...

Suhami Ahmad said...

baguih2...hihi

shafiqabdshukor said...

bese la..
hehehehe

phoged (dk4me) said...

hehe.. saper kata manga or kartun x der mklumat??
sayer x kata..
bez aper manga & kartun.. like3!!

shafiqabdshukor said...

btol2...
bnyk fakta tu dalam manga @ anime ni...

an nyek said...

uish!! penin mata ak tengok...haha...info pntg nie...hehehe

shafiqabdshukor said...

hahahahaha..
x cukup pening lg tu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...