Tuesday, July 31, 2012

PROGRAM BARAKAH RAMADHAN MAJLIS BERBUKA PUASA ALUMNI DOUBLE 8 BERSAMA ANAK-ANAK YATIM

ASSALAMUALAIKUM~~~

NAK DIJADIKAN CERITA, PADA HARI SABTU 28 JULAI 2012 , BERSAMAAN 8 RAMADHAN 1433H, KUMPULAN ALUMNI DOUBLE 8(88) YANG TERDIRI DARIPADA MANUSIA-MANUSIA YANG LAHIR PADA TAHUN 1988 SEKITAR TAMAN EHSAN DAN DESA JAYA, KEPONG TELAH MENGADAKAN MAJLIS IFTAR BERSAMA ANAK-ANAK YATIM DI RUMAH ANAK-ANAK YATIM BAITUL HIDAYAH DI PUCHONG, SELANGOR.

Majlis  yang pertama kali dianjurkan oleh Alumni Double 8 ini turut dimeriahkan lagi dengan kehadiran Cikgu Isa Ibrahim serta keluarga yang merupakan guru disiplin kami di Sek Ren Keb Taman Ehsan.

Alhamdullillah segala yang dirancang berjalan dengan baik bermula dari majlis berbuka puasa bersama-sama anak yatim. Setelah solat terawikh berjemaah, turut diadakan majlis pemberian sumbangan duit raya kepada anak-anak yatim dan juga ibu-ibu tunggal dikawasan sekitar.

Gambar-Gambar Sekitar Program.








































































































“Barangsiapa yang memberi makanan berbuka bagi orang yang berpuasa, 
maka baginya pahala yang seperti orang yang berpuasa tersebut tanpa mengurangi pahala orang yang berpuasa tersebut sedikit pun.”
 
(Hadis Tirmidzi, Ahmad, An-Nasa’i)









20 comments:

Suza said...

diorg sgt gembira bila ade org raikan mereka :)

[PCL] said...

keberkatan bulan mulia berganda pahalanya sesuatu perkara itu jika dilakukan dgn keikhlasan.

salam kunjung balas...salam ramadhan.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

salam ramadhan.. niat baik, insyaAllah dapat sesuatu yang baik juga nanti kan :)

nur said...

ALhamdulillah dapat berkongsi rezeki dgn mereka..
moga Allah memberkati.

Errah said...

seronoknya dapat berbuka dengan mereka2 ni..salam ramadhan..

Siti Aniza said...

mereka sangat cute and look sooooooo happy :)

Awie Omar said...

Baru follow sini. Salam Ramadhan :) dari : awieomar.blogspot
Nak tak join game top "BLOGGER" musim 3 ? segala yang berkaitan pasal game ni boleh tinjau kat blog. musim 1 & 2.
Kalau nak join bagitahu terus dalam kotak komen mana mana entri blog awieomar.blogspot. (sebagai pengesahan penyertaan:))

laskar pelangi said...

tak diberi peluang lagi nak pergi program makan bersama anak yatim. best jugak, leh kenal kenal budak budak kan..

salam ramadhan ^^

shafiqabdshukor said...

Insya ALLAH...
cuba la try buat program n..
ajak kawan2 cari rumah anak yatim..
ni pun first kitorg wat...

anak2 yatim ni yang penting kita ni leh jadi tempat diorg bermanja...
diorg nak kasih sayang... tu yg penting...

wanhamiza said...

student utm?

shafiqabdshukor said...

yup.. tapi dah grad...
papehal pon selamanya mahasiswa UTM..
bangge.. bangge

nadia said...

bestnyaaa, buat la lagi. nadia teringin betul nak join majlis anak2 yatim macam gini. kalau ada nanti inform nadia tau!

shafiqabdshukor said...

Insya ALLAH....

THE LEKAT LEKIT STORY said...

murah rezeki...

mr.kylephytrie said...

program yang mulia ni.....memuliakan anak yatim...!!! semoga diberkati!

ntqah said...

teruskan lah usaha mulia saudara ini, banyak pahalanya . IFTAR JAMAIE

fierul said...

comelnya dorang .

Nadia Azira said...

alahai comelnye diorang~
nampak happy semuanya...
alhamdulillah....

Gee said...

hehe..comelnya..seronoknya dorg sebab bulan ramadhan mesti ada org sudi raikan dorg nie..hehe

shafiqabdshukor said...

Alhamdullillah...
memang seronok..
cikgu diorg pon kata ni first time utk diorg..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...