Thursday, October 18, 2012

TERIMA KASIH~~~~~~

ASSALAMUALAIKUM~~

TERIMA KASIH~~~


Pertama kali tengok iklan ni, memang sangat-sangat terharu dan berkesan di dalam hati.
Seronok bila tengok adik-adik dalam iklan ni mengucapkan terima kasih.
Kita semua memang tahu dari kecil lagi kita di ajar untuk sentiasa mengucapkan terima kasih tidak kira kepada sesiapa tidak mengira agama, bangsa atau pun pangkat seseorang.
Tapi mengapa bila kita semakin dewasa ucapan terima kasih tu semakin susah hendak dikatakan.

Cubalah kita amalkan tak kisah kepada sesiapa pun. Hatta kepada mak cik cleaner yang tolong bersihkan meja kerja kita. Barulah mereka rasa dihargai macam kita lihat orang-orang yang di dalam iklan ni yang gembira bila di ucapkan terima kasih dan menunjukkan sikap kita yang berhemah tinggi.

INSYA ALLAH~~

TERIMA KASIH kepada yang sudi baca post saya ni.



30 comments:

huda jamil said...

terima kasih sbb bg saya komen dekat entry awak. :D

fierul said...

sama sama .. terima kasih juga sebab sudi jenguk blog sya .. :)

Rozuan Ismail said...

terima kasih sebenarnya senang sahaj untuk diungkap tapi ramai yang malu nak ucapkannya.betol x.

laskar pelangi said...

terima kasih juga sebab sudi singgah blog saya :)

Kumbang Jingga said...

sangat-sangat terharu huhuhuh

Tieah Madian said...

Terima kasih awak. *tetiba* HAHA

MawardiYunus said...

sedap lagu nie :)

~AmyLiana86~ said...

terima kasih sudi singgah blog sy.. =)

Eyda Syahida said...

terima kasih sudi tinggalkan komen . ehh !


kadang2 TERmenyanyi gak lagu ni . hahah

Lelaki Ini said...

dua benda aku suka dgr dalam dunia ini...
terima kasih dan maaf..

done following blog ni..

Hami Asraff said...

Lagu ini sering bergema di kaca TV.

nurul_diya m. nor al-haj said...

Terima Kasih meninggalkan jejakmu...hohoho

Puteri Kasih said...

puteri pun suka tengok iklan tu... Terima Kasih :)

Nurhanis Zamshah said...

manusia sama kaler rambut, tp laen ragmnya. biasalah tu kan. hee.
terima kasih singgah blog ;)

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

betol hana setuju sgt. bukan nye susah un kan nk buat ;)

.::: Princess MOMOY :::. said...

baru lah satu malaysia
dear tolong buat pop up window.
senang nak komen

Noratisa Nasir said...

ya, semangat patriotik tuu sangat penting dalam diri masing-masing. untuk timbulkan semangat cintakan negara :)

nik ros said...

suka gak tgk iklan ni kan.
ade mesej positif :)

Farid Omar said...

'Terima kasih' walaupun kecil namun sungguh bermakna bagi sesiapa sahaja yang sedang memerlukannya. Begitu juga, senyuman ikhlas yang ditambahkan gula ke dalamnya.. =)

man said...

Btl 2 klu kita ucapkan terima ksh org akan rasa bangga...sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

CekbOlat-bOlat said...

gua tenysen bila gua ckp terima kasih . depa buat taklayan . grr =.=

shafiqabdshukor said...

sama2 semua.. huhuhuhu

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

berterima kasih tanda bersyukur

;)

kechixx hussain said...

terima kasih;)

Bitt (doubeIS) said...

terima kasih kerana share..nice video..
saya follow :)

Ara Abady said...

sama-sama...haha tetibe

~cik atin~ said...

a'ah an. keng kadang kite lupe nak ucap terime kaseh untuk bende bende simple. :)

TINA ROSLI said...

Assalamualaikum

walaupun nampak simple perkataan tu tapi kesan dia sangat mendalam

man said...

sama2..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...